Bagaimana untuk Buang Adware.Elex.ShrtCln (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Adware.Elex.ShrtCln. Panduan Adware.Elex.ShrtCln penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Adware.Elex.ShrtCln merupakan salah satu versi terbaru nasib Elex yang amat ditakuti. Jangan tertipu dengan nama. Walaupun “yang dikatakan” adware, perosak ini adalah cara yang lebih agresif. Walaupun dibandingkan Trojan Horse. Benar-benar pasti bahawa Adware.Elex.ShrtCln bukanlah sebuah aplikasi yang berguna. Ia tidak akan memberi manfaat kepada anda dalam apa jua cara. Sebaliknya. Jangkitan ini menyebabkan apa-apa tetapi masalah-masalah dan sakit kepala dan ia akan terus melakukan supaya sehingga masa yang sangat anda menghapuskannya selama-lamanya. Ini adalah tepat apa yang anda mesti lakukan.

Sebaik sahaja anda mengesan Adware.Elex.ShrtCln dan kehadiran pada mesin anda, bertindak! Tidak teragak-agak untuk mengambil langkah segera terhadap jangkitan. Jika anda membiarkan ia tinggal dalam sistem anda, ia akan memusnahkan ia. Jangan biarkan yang berlaku. Anda boleh menganggap diri anda bertuah bahawa anda tahu apa yang anda akan meningkat terhadap. Kebanyakan pengguna menghabiskan sekian lama tanpa disedari peranti mereka telah dijangkiti. Anda tahu apa yang anda akan berurusan dengan begitu perjanjian dengannya. Mencari di mana penceroboh mengintai dan keluarkan ia dengan serta-merta. Adakah ia cepat! Masa yang lebih banyak perosak menghabiskan belum, yang lebih teruk masalah anda mendapat. Jangan letakkan dengan itu. Menghapuskannya ASAP. Kelewatan membawa kepada penyesalan.

Adware.Elex.ShrtCln masuk PC anda diam lengkap dan kemudian hasil rasuah itu. Virus kerosakan struktur akar sistem fail, direktori, dan log daftaran belakang anda. Ia juga injects semua pelayar anda sebelum ini dipercayai dengan iklan yang tidak terkira banyaknya. Anda mendapat dibanjiri dengan iklan 27/ 7. Tetapi tidak apa-apa jenis iklan. Adware.Elex.ShrtCln melakukan pekerjaan yang pertama. Ia pengajian anda. Ia memantau aktiviti dalam talian anda untuk belajar suka dan keutamaan anda.

Kemudian, ia menggunakan maklumat ini untuk membedil anda dengan iklan yang anda akan dapati menarik. Nasib yang perlu klik anda. Jika anda klik, pemaju yang mendapat pendapatan pay per klik. Itulah sebabnya mengapa perosak tidak penyelidikan. Walau bagaimanapun, ia boleh misinterpret carian anda dan memaparkan kandungan, agih untuk kanak-kanak. Mesin anda tidak selamat digunakan lagi dan jika anda klik pada pautan ad/ yang salah, anda boleh dengan mudah menjangkiti komputer anda lagi.

Satu klik adalah semua yang diperlukan untuk anda untuk memuat turun lebih banyak parasit. PC anda sudah menderita dan underperforming kerana jangkitan tunggal ini. Bayangkan jika anda mendapat lima lagi. Selain daripada membedil anda dengan iklan yang sangat tidak boleh dipercayai, nasib yang juga merupakan pengimbas kelemahan. Ia digunakan untuk mencari dalam dinding keselamatan anda yang boleh digunakan oleh crooks di rasuah anda mesin yang lebih banyak. Meletakkan akhir ini dengan serta-merta. Gunakan panduan terperinci penyingkiran kami di bawah dan Bersihkan Mesin anda selama-lamanya. Anda boleh mencarinya di penghujung artikel ini. Jika anda, Walau bagaimanapun, memilih penyelesaian yang automatik, anda sentiasa boleh mendapatkan atur cara anti-malware baik untuk melakukan kerja untuk anda.

Bagaimana pula anda dijangkiti dengan Adware.Elex.ShrtCln? Yang terbaik mendapat diedarkan kebanyakannya melalui pakej perisian percuma. Adakah anda sering turun atur cara percuma dari web? Anda mungkin melakukan. Ada apa-apa yang salah dengan itu tetapi anda perlu memohon berhati-hati semasa proses pemasangan. Jangan tergesa-gesa. Crooks sering melampirkan perisian berniat jahat untuk membebaskan atur cara dan jika anda tidak membayar perhatian, anda mendapat jangkitan. Ambil masa anda untuk membaca terma dan syarat dengan teliti. Jika anda tidak bersetuju dengan sesuatu, menghenti paksa pemasangan.

Selain itu, memilih untuk seting lebih maju dalam Pendeta Persediaan dan bukannya orang-orang yang asas kerana mereka membolehkan anda untuk melihat jika terdapat beberapa aplikasi bonus yang bakal dipasang bersama-sama dengan program asal. Jika ada tambahan, jangan teragak-agak untuk membuang mereka semua. Lebih sering daripada tidak, mereka adalah berniat jahat dan penggodam mengambil kesempatan dari tergesa-gesa anda untuk menjangkiti anda dengan mereka.

Buang Adware.Elex.ShrtCln

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Adware.Elex.ShrtCln daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Adware.Elex.ShrtCln dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *