Bagaimana untuk Buang Adult.yourblocksite.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Adult.yourblocksite.com. Panduan Adult.yourblocksite.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Kewujudan website di Adult.yourblocksite.com komputer bermaksud satu perkara – pelayar anda telah menyusup dengan hijacker pelayar yang jahat. Perisian ini boleh dengan mudah menggantikan Laman Utama dan pembekal carian pilihan anda dengan halaman tersuai. Dalam kes ini, ia adalah laman web Adult.yourblocksite.com. Apatah lagi, anda akan Dapatkan dihujani dengan sejumlah besar iklan dalam semua bentuk. Pop-up, dalam teks, berkelip mesej amaran, sepanduk – setiap halaman yang anda lawati, anda akan mendapatkan diserang dengan iklan.

Masalahnya ialah, mereka akan secara khusus disasarkan untuk kelihatan lebih menarik kepada pengguna. Yang merupakan semua-terima kasih kepada keupayaan dengan hijacker untuk mencuri pengguna data semakan imbas seperti sejarah dan tabiat, pertanyaan carian, Laman Utama, dan lain-lain. Matlamat utama adalah untuk mencipta pendapatan melalui kaedah membayar per klik atau berbayar.

Perampas pelayar paling biasa diedarkan melalui mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, pakej perisian bebas, meminta kemas palsu, rosak fail torrent, rendang link dan iklan, dan sebagainya. Ramai pengguna tersandung apabila tetimbul Kemaskini yang menyeru mereka untuk mengikuti link dipersoalkan, dalam rangka untuk mengemaskini satu program pada komputer mereka. Tidak jatuh ke dalam perangkap jahat tersebut! Sentiasa bergantung pada sumber-sumber rasmi dan berlesen untuk mendapatkan kemas kini perisian anda. Jangan hanya membuta tuli Amanah tetimbul rawak yang ingin memperdayakan awda mengklik pada pautan seolah-olah boleh dipercayai.

Selain itu, apabila memuat turun perisian dari internet, perkara bijak yang perlu dilakukan adalah untuk memilih mod adat Advanced/ dalam Pendeta Persediaan. Ini akan memberikan anda hak untuk memapar kandungan penuh yang telah anda muat turun. Jika anda melihat apa-apa perisian tambahan, ia adalah terbaik untuk Buang apa-apa atur cara dan aplikasi, kerana itulah biasanya bagaimana perisian berniat jahat yang cuba untuk mendapatkan akses komputer pengguna tidak curiga. Dengan bersembunyi dalam apa-apa gabungan perisian yang menyamar sebagai beberapa aplikasi yang berguna atau atur cara.

Perampas pelayar yang tidak ‘virus’ yang sebenar kerana mereka dikenali untuk menyerang mangsa mereka pelayar sahaja, bukan sistem komputer mereka. Walau bagaimanapun, itu tidak menjadikan mereka tidak merbahaya. Sebaliknya, mereka adalah amat berbahaya. Pengguna mungkin menjadi satu klik jauh dari menjangkiti komputer mereka dengan virus jahat tanpa disedari.

Anda tidak tahu di mana iklan yang dihasilkan oleh hijacker, mungkin mengubah laluan anda. Mereka boleh membawa anda ke Laman pihak ketiga yang dijangkiti yang bertujuan untuk membuka backdoors untuk penggodam. Ini akan memberikan peluang besar bagi penjenayah siber yang bertujuan untuk mencuri maklumat berharga seperti Harta Intelek alamat, Login ID, kelayakan akaun bank, nombor kad kredit, kata laluan dan sebagainya. Mengembalikan kawalan ke atas penyemak imbas anda dan melindungi privasi anda dengan mengalih keluar parasit ini menjengkelkan dari PC anda! Jika anda tidak tahu bagaimana untuk berbuat demikian, hanya ikut arahan terperinci kami di bawah.

Buang Adult.yourblocksite.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Adult.yourblocksite.com daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Adult.yourblocksite.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *