Bagaimana untuk Buang Adaware Secure Search | Dikemaskini

PUP
Remove Adaware Secure Search

Adaware Secure Search adalah aplikasi rendang yang dikategorikan sebagai anak anjing yang (berpotensi tidak diingini Program). Ianya diiklankan sebagai alat yang berguna untuk pelayar anda, yang membenarkan anda menukar antara enjin carian yang berbeza mengikut pilihan anda dengan mudah. Ia juga mendakwa untuk memastikan anda dilindungi semasa anda melayari internet. Hakikatnya, utiliti ini adalah apa-apa tetapi yang licik. Sebaik sahaja anda memasang komputer anda, anda akan menjadi mangsa kepada aktiviti berbahaya.

Perkara pertama yang ia akan lakukan adalah mengambil kawalan ke atas seting pelayar anda, memastikan ia secara automatik akan menjalankan setiap kali anda membuka pelayar anda. Seterusnya, ia akan banjir skrin anda dengan jenis iklan, membuat anda melayari pengalaman neraka. Lebih banyak anda klik pada butang ‘tutup’, lebih banyak iklan akan muncul di tempat mereka. Pastikan anda tidak klik pada kandungan sedemikian yang diiklankan. Bukan sahaja anak anjing yang dibayar untuk setiap klik yang anda buat, tetapi anda juga boleh mendapatkan dihalakan semula ke mencurigakan dan bahkan berbahaya-Laman web pihak ketiga yang boleh membahayakan komputer anda. Ia mengambil masa satu klik untuk membuka pintu belakang untuk crooks yang ingin mencuri maklumat peribadi anda tidak sedar. Naif dan kecuaian adalah apa penggodam bergantung, untuk membuatkan anda jatuh ke dalam perangkap mereka. Menjadi lebih bijak dan memberikan perhatian yang cermat terhadap apa yang anda lakukan di internet.

Ini Adaware Secure Search aplikasi mempunyai laman rasmi dan boleh juga dimuat turun dari app store pada penyemak imbas anda. Walau bagaimanapun, utiliti tidak boleh memasang sendiri di komputer anda. Anda seorang sahaja boleh memberi kebenaran untuk kapal peranti anda. Tetapi bagaimana? Kebanyakan pengguna tidak ingat pemberian ini permohonan akses kepada komputer mereka dan tahu tentang bagaimana ia sneaked jalan. Paling biasa, aplikasi ini akan secara automatik dipasang bersama-sama dengan perisian lain tanpa anda menyedarinya. Itulah sebabnya mengapa anda perlu memecahkan tabiat memilih untuk dipasang yang pantas.

Remove Adaware Secure Search
The Adaware Secure Search Virus

Jika anda terus Pilih mod pasang ini, apa-apa perisian tambahan yang disembunyikan dari anda akan mendapatkan dipasang tanpa pengetahuan anda. Untuk membuat apa-apa kandungan yang tersembunyi yang kelihatan kepada anda, anda perlu memilih Custom atau lanjutan jenis pemasangan. Jika anda melihat mana-mana pepasangan pilihan, pastikan anda memilih untuk keluar daripada semua mereka, kerana mereka mungkin adalah perisian yang berniat jahat yang terselindung. Cara lain untuk pengagihan termasuk tetapi tidak terhad kepada spam e-mel, kemas kini palsu, pautan dijangkiti dan iklan, fail-fail torrent, dll

tidak kira berapa banyak anda cuba untuk membuat asal perubahan dalam tetapan penyemak imbas anda, mereka akan kembali dan parasit apa yang di Tetapkan di . Juga, anak anjing tersebut mungkin juga memasang apl yang meragukan dan bar alatan lain pada penyemak imbas anda, tanpa mengganggu untuk meminta kebenaran anda terlebih dahulu. Semakin lama anda membenarkan anak anjing ini untuk menginap pada komputer anda, yang lebih buruk kesannya akan mendapat. Ketinggalan, perlahan sambungan internet dan pelayar yang kerap kemalangan akan rasa apa yang masih belum datang jika anda tidak bertindak dengan cepat dan membuang anak anjing ini berniat jahat. Lambat laun, ia akan telah benar-benar rosak penyemak imbas anda, untuk tempat yang mereka tidak mampu untuk melaksanakan semua.

Apatah lagi, Keselamatan dalam talian anda boleh mendapatkan terjejas dan maklumat peribadi anda mungkin mendapatkan terdedah kepada crooks. Penggodam akan mengeksploitasi peluang ini untuk mencuri apa-apa data sensitif yang mereka boleh mencari, jadi mereka boleh berkongsi dengan lain-lain pihak ketiga untuk keuntungan. Satu-satunya cara anda boleh mengembalikan kawalan ke atas penyemak imbas anda dan pastikan kehadiran dalam talian anda adalah selamat dan peribadi adalah untuk menyingkirkan anak anjing Adaware Secure Search ini jahat daripada komputer anda.

Buang Adaware Secure Search

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Adaware Secure Search dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *