Bagaimana untuk Buang 24socialnews.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove 24socialnews.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan 24socialnews.com. Panduan 24socialnews.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

24socialnews.com merupakan platform Cari pembekal dan berita. Laman web mempunyai medan carian dan aliran berita yang berterusan. Artikel berita yang ditulis dalam Bahasa Rusia. Pilihan carian juga ditetapkan untuk penceramah Russia. Jika anda tiba-tiba telah menemui laman web ini ditetapkan sebagai pembekal carian lalai dan laman web, kami kesal untuk memaklumkan kepada anda bahawa anda telah menguncup dengan hijacker. Inilah jenis biasa jangkitan siber. Memang menyakitkan hati, berterusan dan berbahaya sehingga tahap tertentu. Aktiviti ini akan mempunyai kesan negatif ke atas prestasi komputer anda. Sistem anda akan perlahan untuk merangkak dalam. Ia selalunya akan mempunyai kesukaran yang melengkapkan anda tugasan yang diuntukkan. Ini adalah tanda-tanda asas. Hijacker dalam menjalankan operasi akan lebih ketara.

Hijacker di sebalik 24socialnews.com adalah permohonan untuk beriklan. Oleh itu, ia menghasilkan iklan untuk mempromosi kandungan pihak ketiga. Tetingkap pop-up yang muncul dalam pelbagai format, termasuk sepanduk, pautan dalam teks, hadiah percuma, kupon kotak, Ruang-antara, terapung, kontekstual, sebaris, peralihan, dan iklan perbandingan. Mereka akan muncul setiap kali anda mengakses pelayar web anda. Dalam usaha untuk menarik perhatian rakyat dan mencetuskan minat mereka, lain-lain 24socialnews.com hijacker murah tawaran membeli-belah untuk pelbagai jenis barangan. Ini merangkumi pakaian, aksesori, peralatan sukan, alat teknologi, perabot, barangan rumah, peralatan berkebun, mainan, Permainan, dan sebagainya. Tawaran yang dicadangkan mungkin kelihatan seperti mencari yang baik dan mereka mungkin kelihatan sah, tetapi tidak ada yang tertentu.

Pemaju hijacker 24socialnews.com yang dibayar untuk menyokong kandungan laman web tertentu. Mereka bersetuju untuk berbuat demikian tanpa mengganggu untuk bukti kebolehpercayaan platform tersebut. Oleh kerana pengguna tidak perlu membayar untuk menerima senarai membeli-belah, keselamatan mereka adalah tidak menjadi kebimbangan utama. Orang-orang yang membayar untuk perkhidmatan adalah pelanggan sebenar. Pengguna komputer adalah penting untuk aktiviti mereka. Mengikut iklan tersebut, mereka membuat wang untuk pemilik daripada hijacker itu. Ini adalah teknik monetizing dalam talian yang dikenali sebagai sistem pay per klik. Bilangan hits menambah jumlah tertentu untuk komisen yang dibayar untuk mempromosi kandungan sepadan. Kerana kebolehpercayaan Laman web yang ditaja tidak diambilkira, risiko diambilalih sepenuhnya oleh pengguna akhir.

Remove 24socialnews.com
The 24socialnews.com Virus

Sementara anda terganggu oleh aliran besar iklan, hijacker 24socialnews.com yang akan mengintip anda belakang anda. Program rahsia boleh merakam pelbagai jenis data daripada sesi Pelayaran anda. Ini merangkumi sejarah melayari anda, tracking cookie, ketukan kekunci, lokasi geografi, kod kawasan, alamat pendaftaran, protokol Internet (IP), akaun e-mel, nombor telefon, butiran demografi, nama pengguna dan kata laluan. Pemilik hijacker tersebut boleh menjual data gathered di pasaran darknet tanpa meminta kebenaran anda atau memberitahu anda tentang niat mereka. Maklumat peribadi dan kewangan anda boleh jatuh ke tangan penjenayah siber.

Mengetahui bagaimana jenis parasit ini diedarkan boleh membantu anda melindungi sistem awda. Terdapat beberapa cara untuk kontrak dengan hijacker 24socialnews.com. Teknik yang paling biasa adalah penyertaan. Dengan bantuan program cetak rompak atau perisian percuma, hijacker yang boleh dipasang tanpa menjalankan Pendeta Persediaan sendiri. Perisian yang tidak diingini akan dimasukkan sebagai alat bonus dengan pelanggan muat turun. Anda akan mempunyai pilihan untuk mengecualikan ia. Walau bagaimanapun, seting lalai akan mempunyai perisian ini. Jika anda menyimpan ini ada kerana mereka, parasit ini akan dibenarkan ke dalam sistem. Pastikan anda membaca terma dan syarat program yang anda memasang komputer anda.

Satu lagi titik kemasukan biasa bagi hijacker di 24socialnews.com ialah melalui e-mel spam yang. Alat yang rendang akan disembunyikan di sebalik fail yang dilampirkan. Penghantar akan menyatakan bahawa lampiran adalah sekeping rasmi dokumentasi, seperti disyorkan Surat, invois, Rang undang-undang, denda, resit, sepina, atau sesuatu keputusan Mahkamah. Menulis bagi pihak Syarikat yang sedia ada dan organisasi adalah perkara biasa, kerana ia menjadikan persembahan baik. Untuk mengesahkan kesahihan e-mel yang diberikan, anda boleh merujuk kepada orang hubungan yang disediakan. Vektor penyebaran yang lain kita perlu menyebut adalah memandu-oleh pepasangan. Memasuki laman web rosak atau mengikuti link yang terjejas boleh mengakibatkan jangkitan dipindahkan ke sistem anda. Inilah sebabnya anda perlu berhati-hati sumber-sumber dalam talian anda dan melakukan penyelidikan anda apabila anda berada dalam keraguan.

Buang 24socialnews.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Mulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan 24socialnews.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *