Bagaimana untuk Buang 1bcde.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove 1bcde.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan 1bcde.com. Panduan 1bcde.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

1bcde.com pelencongan dipautkan kepada pelayar jahat hijacker jangkitan. Jika anda melihat laman web ini bukan Laman web atau enjin carian pilihan anda, anda berada dalam kesulitan. Perampas adalah bertanggungjawab ke atas pelbagai iklan dan pop-up yang dibuang mengikut cara anda. Skrin anda akan dilindungi dengan mereka. Kerana keupayaan pelayar hijacker untuk mencuri data web anda seperti sejarah menyemak imbas dan Cari, iklan tersebut akan khusus disesuaikan selaras dengan itu, jadi pengguna mungkin akan klik padanya.

Selalunya, iklan dan pop-up akan mempromosikan jualan eksklusif, tawaran istimewa, kupon sekali, diskaun terhad, palsu Kemaskini permintaan dan alat-alat utiliti yang meragukan. Tujuannya adalah untuk mencipta pendapatan melalui kaedah PPC (Pay Per klik). Masalahnya ialah, anda tidak pernah tahu di mana iklan tersebut boleh mengubah laluan anda. Anda mungkin tanpa disedari membenarkan penggodam akses kepada komputer anda. Itulah sebabnya kami mengesyorkan penyingkiran serta-merta parasit ini, sebaik sahaja anda mengesan kehadirannya.

Perampas pelayar tidak boleh menyerang pelayar anda tanpa kebenaran anda. Mereka memerlukan bantuan anda, untuk berbuat demikian. Tentu saja, pengguna memberikan capaian perisian berniat jahat tersebut tanpa menyedarinya. Mereka adalah menyamar dan boleh menipu anda dengan mudah. Jika anda mahu untuk menjauhkan diri daripada parasit tersebut, anda perlu lebih berhati-hati dan memberikan perhatian yang cermat terhadap apa yang anda klik pada. Cara yang paling biasa hijacker pengagihan termasuk perisian penyertaan dan palsu Kemaskini permohonan.

Remove 1bcde.com
The 1bcde.com Virus

Dinasihatkan untuk sentiasa memilih untuk maju Custom/ jenis pemasangan, agar mereka boleh dengan mudah melihat sebarang perisian tambahan yang sengaja disembunyikan daripada mereka. Atur cara dan aplikasi tersebut sering bertukar menjadi perisian berniat jahat yang terselindung. Tambahan pula, apabila anda perlu mengemas kini perisian pada PC anda, ia adalah terbaik bergantung pada sumber rasmi dan berlesen sahaja. Jangan membuat kesilapan klik pada pop-up rawak yang menggesa anda untuk mengikuti pautan Kemaskini boleh dipersoalkan. Lebih sering daripada tidak, laman tersebut membawa kepada cyber jangkitan spyware, adware, perampas, dan walaupun dalam beberapa kes – Trojan dan ransomware!

Apa yang anda juga perlu tahu mengenai perampas, adalah bahawa mereka tidak dianggap virus yang sebenar. Mengapa? Kerana mereka hanya menyerang, pelayar anda, bukan sistem komputer. Namun, itu tidak menjadikan mereka mana-mana yang kurang berbahaya. Mereka yang benar-benar berupaya melakukan kerosakan sebenar. Jika anda telah jatuh mangsa kepada parasit ini mengganggu, anda akan mengalami kesukaran melakukan tugas-tugas yang biasa pada penyemak imbas anda kerana ia akan kerap kemalangan atau pembekuan.

Selain itu, kelajuan internet anda tiba-tiba akan berkurangan. Pada satu masa nanti, pelayar akan berhenti bekerja sama sekali, membuat anda tidak dapat berbuat apa-apa jenis kerja. Apakah lebih teruk lagi, adalah bahawa di sebalik iklan dan pop-up yang dijana oleh hijacker tersebut, mungkin mengintai virus tersembunyi yang menunggu anda klik untuk melancarkan serangan terhadap komputer. Mempunyai hijacker pelayar anda bererti komputer yang privasi dan Keselamatan anda berada di dalam bahaya. Jangan buang masa! Anda perlu segera meneruskan pembuangan perisian berniat jahat ini, atau anda berisiko kehilangan lebih daripada sekadar maklumat peribadi anda!

Buang 1bcde.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar 1bcde.com daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar 1bcde.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *