Bagaimana untuk Buang 1BARBfTXdwaRenZjcG8t2LAsbQm6abfw13 Bitcoin Email Scam | Dikemaskini

Trojans

Penipuan e-mel berbahaya beredar di internet. Mesej berbunyi berikut:

“ia seolah-olah itu, ***-kata laluan anda. Anda mungkin tidak tahu saya dan anda mungkin tertanya-tanya mengapa anda mendapat e-mel ini, betul? Sebenarnya, saya sediakan perisian berniat jahat yang pada orang dewasa vids (porno)-Laman web dan meneka apa, anda melawat laman web ini untuk bersenang-senang (anda tahu apa yang saya maksudkan). Semasa anda sedang menonton video, pelayar internet anda mula berfungsi sebagai sebuah RDP (Desktop jauh) mempunyai keylogger yang memberi saya akses ke skrin dan webcam anda. Selepas itu, atur cara perisian saya mendapat semua kenalan anda daripada anda Rasul, FB, serta e-mel. Apa betul-betul saya lakukan? Saya telefon backuped. Semua foto, video dan kenalan. Saya telah mencipta dua skrin video. Bahagian 1 menunjukkan video anda sedang menonton (anda punya rasa baik haha…), dan bahagian ke-2 menunjukkan rakaman cam web anda. Apa yang perlu anda lakukan? Well, saya fikir, $800 adalah harga yang berpatutan bagi kami rahsia sedikit. Anda akan membuat pembayaran oleh Bitcoin (jika anda tidak tahu ini, Cari “bagaimana untuk membeli bitcoin” di Google). ”

E-mel 1BARBfTXdwaRenZjcG8t2LAsbQm6abfw13 Bitcoin tergolong dalam kategori scamware. Pengguna menerima e-mel ini dan dibuat untuk percaya bahawa bukan sahaja telah anda telah dimata terakhir, tetapi data yang sensitif telah dicuri daripada anda. Dan, kini crooks akan blackmailing anda, jadi maklumat ini tidak dapat dikongsi dengan orang lain. Tidak percaya pembohongan tersebut! E-mel ini adalah palsu! Ia dibuat oleh penjenayah, memohon untuk mendapat manfaat daripada naif anda. Ia adalah penting untuk tidak panik. Mesej ini hanyalah satu penipuan, direka untuk menakutkan anda dan membuat anda membayar sejumlah wang yang lazim.

Anda mungkin berfikir bahawa pesanan ini telah muncul daripada blue, tetapi itu bukan kes itu. Jangkitan Scamware adalah sangat sneaky. Mereka tidak boleh hack anda secara langsung. Mereka perlu mendapatkan kebenaran anda untuk menyerang. Dan ianya sangat mudah untuk menipu awda supaya melakukan perkara itu. Biasanya jangkitan ini merebak melalui perisian penyertaan. Jika anda tidak bersikap berhati-hati dan terlalu cuai, anda boleh dengan mudah membuat kesilapan mengundang jangkitan ini atas kapal. Yang telah mengapa ia adalah penting untuk sentiasa mengikuti satu adat dan bukannya cepat pemasangan, supaya mana-mana kandungan yang tersembunyi boleh dilihat untuk anda untuk membuang pilihan. Penjenayah siber bergantung pada kecuaian dan naif, supaya anda betul-betul jatuh ke dalam perangkap mereka. Sentiasa berfikir dua kali sebelum anda menekan sesuatu di internet. Anda tidak pernah tahu apa ancaman mengintai di sebalik iklan seolah-olah boleh dipercayai atau pautan. Selain itu, pastikan untuk mengelakkan daripada e-mel spam, seperti perisian berniat jahat yang diketahui untuk berselindung di sebalik mesej seperti itu juga.

E-mel scamware ini dapat melahirkan rasa takut anda. Tidak jatuh kepada. Ianya hanyalah satu trick, direka untuk mengambil wang anda. Hacker yang mendakwa bahawa mereka telah dimata anda melalui webcam dan sekarang membuat anda membayar fidyah, maka data ini tidak melihat cahaya hari. Crooks meminta bagi jumlah 800 dolar AS dalam bentuk Bitcoin sebagai pembayaran. Tidak mempercayai pembohongan ini! Apa yang anda perlu lakukan, adalah semata-mata Hapuskan e-mel palsu ini, mengimbas komputer anda dan mengesan jangkitan bertanggungjawab untuk mesej ini neraka. Sebaik sahaja anda tahu lokasi perisian yang berniat jahat, anda perlu untuk menyingkirkan ia secepat mungkin, sebelum ia dapat melakukan kerosakan teruk. Lebih cepat anda bertindak terhadap gejala ini, lebih baik!

Buang 1BARBfTXdwaRenZjcG8t2LAsbQm6abfw13 Bitcoin Email Scam

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar 1BARBfTXdwaRenZjcG8t2LAsbQm6abfw13 Bitcoin Email Scam dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *