Bagaimana untuk Buang 19D67Tgb3neJiTHd8pZDEBYmUn2qSjxEeB Bitcoin Darknet Email Scam | Dikemaskini

Trojans

berhati-hati! Penipuan e-mel bahaya lurks seluruh web, yang bertujuan untuk menakut-nakutkan pengguna seberapa banyak yang mungkin! Berikut adalah petikan mesej:

“Hello adalah nama panggilan saya di darknet—. Saya akan mula dengan mengatakan bahawa saya digodam peti mel ini (sila lihat pada ‘daripada’ dalam pengepala anda) lebih daripada enam bulan yang lalu, melaluinya saya dijangkiti sistem operasi anda dengan virus (trojan) dicipta oleh saya dan telah memantau anda untuk masa yang lama. Saya berfikir bahawa anda tidak mahu semua kenalan anda untuk mendapatkan gambar ini, betul? Jika anda berpendapat sama, maka saya fikir bahawa $500 ialah harga cukup adil untuk memusnahkan kotoran saya dicipta. Hantar amaun di atas dompet bitcoin saya: 19D67Tgb3neJiTHd8pZDEBYmUn2qSjxEeB sebaik sahaja amaun di atas diterima, saya menjamin bahawa data yang akan dihapuskan, saya tidak memerlukannya. Sejak membaca surat ini anda mempunyai 48 jam! Selepas anda membaca mesej ini, saya akan menerima automatik pemberitahuan bahawa anda telah melihat Surat itu.”

Hakikatnya, ini e-mel ini tidak lain hanyalah satu penipuan, dicipta oleh crooks untuk menakutkan mangsa tidak curiga dan membuat mereka membayar tebusan, untuk menjaga privasi mereka dari terganggu. Pengirim mendakwa bahawa penghantar e-mel ini telah digodam lama lalu, dan kini komputer mereka dikawal oleh virus Trojan berbahaya. Mesej juga menyatakan, bahawa aktiviti anda telah dimata terakhir dan data yang sensitif telah dikumpul.

Data, yang akan dikongsi dengan orang lain, jika anda gagal untuk memenuhi permintaan penggodam tersebut. Dan, jenayah memberikan perkataan mereka, bahawa jika anda mengikut peraturan, mereka akan kemudian memadam semua maklumat yang dikumpul. Tetapi anda tidak harus percaya perkataan dalam e-mel ini! Pasti, ia mungkin menakutkan untuk menerima mesej tersebut, tetapi anda harus bertenang dan tidak jatuh ke dalam perangkap ini! Mengakui dalam e-mel sebagai scamware ia, dan menghapuskannya!

Malangnya, pemindahan e-mel tidak akan cukup. Scamware ini tidak muncul daripada udara nipis. Jika anda telah menerima e-mel ini, ini bermakna, bahawa di suatu tempat pada komputer lurks parasit. Apa-apa perisian yang berniat jahat tidak menyerang komputer anda sendiri. Tidak, ia tidak boleh hack jalan pada peranti anda. Hanya anda boleh memberi akses ke PC anda. Ini biasanya berlaku apabila pengguna yang cuai dan klik pada iklan yang rendang dan pautan, atau membuka e-mel spam dengan kandungan yang dijangkiti dalam bentuk lampiran atau fail boleh laku.

Parasit bertanggungjawab scamware jahat seperti ini juga dapat disalurkan melalui perisian perisian pengikata dan palsu Kemaskini permohonan. Untuk memastikan bahawa tiada kandungan berbahaya dalam bersembunyi mendapat dipasang pada PC anda tanpa pengetahuan anda, anda perlu membuat ia satu tabiat untuk memilih adat, alih-alih pemasangan yang cepat. Kemudian, apa yang anda perlu lakukan adalah memilih untuk keluar daripada perisian tambahan, kerana itulah biasanya perisian berniat jahat yang terselindung. Kami juga mengesyorkan bergantung kepada sumber rasmi dan berlesen sahaja, apabila anda perlu mengemas kini perisian anda. Adakah tidak meniru Amanah tetimbul update secara rawak. Lebih sering daripada tidak, mereka bertukar menjadi penipu.

Mari kita bersikap jujur. Kebanyakan orang akan panik apabila menerima e-mel itu. Penggodam bergantung pada ketakutan dan naif, untuk membuat anda tergesa-gesa ke membayar tebusan yang berkenaan, tanpa memberi ia berfikir dua kali. Untuk mengelakkan pendedahan fail peribadi mereka, mangsa akan membayar sejumlah 500 dolar dalam bentuk Bitcoin yang lazim. Tapi, ada tidak perlu untuk berbuat demikian. Perkara yang paling penting adalah untuk mengawal emosi anda dan tidak memberikan kelam.

19D67Tgb3neJiTHd8pZDEBYmUn2qSjxEeB Bitcoin Darknet e-mel ini tidak lain hanyalah satu penipuan, dibuat untuk tujuan hacker untuk mendapat manfaat daripada ketakutan anda. Apa yang anda perlukan adalah untuk bertenang, hapuskan e-mel ini sebaik sahaja anda menerimanya, dan mengimbas sistem komputer awda untuk perosak yang membawa anda semua masalah ini. Apabila anda mencarinya, anda perlu alihnya keluar dari peranti anda, jadi ianya tidak mampu untuk mengganggu anda lagi atau menjejaskan privasi anda.

Buang 19D67Tgb3neJiTHd8pZDEBYmUn2qSjxEeB Bitcoin Darknet Email Scam

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar 19D67Tgb3neJiTHd8pZDEBYmUn2qSjxEeB Bitcoin Darknet Email Scam dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *