Amazon Perkhidmatan Web pelancaran alat baru untuk Keselamatan pelanggan

Computer Security News

Semalam, Perkhidmatan Web Amazon (AWS) mengumumkan bahawa mereka akan melancarkan alat baru dan perkhidmatan untuk meningkatkan keselamatan pengguna. Alat-alat yang akan membantu pelanggan untuk menggunakan sijil peribadi, menguruskan firewall mereka, dan selamat menyimpan kelayakan.

Salah satu perkhidmatan baru yang dipanggil kuasa sijil peribadi (CA). Ia adalah sebahagian daripada Pengurus Sijil AWS (ACM) dan membolehkan pelanggan AWS menggunakan sijil peribadi tanpa memerlukan infrastruktur khusus.

Sekarang pemaju boleh menyediakan sijil peribadi dengan hanya beberapa panggilan API, manakala para pentadbir disediakan pengurusan dan Audit keupayaan, termasuk senarai pembatalan sijil (CRLs) dan laporan penjanaan sijil. CA peribadi adalah berdasarkan model harga pay-as-you-go.

Pengurus rahsia AWS dicipta untuk menjadikannya lebih mudah bagi pengguna untuk menyimpan, mengedar dan putar rahsia mereka, termasuk kelayakan, kata laluan dan kunci API. Penyimpanan dan pencarian rahsia boleh dibuat melalui API atau dalam AWS antaramuka baris perintah (CLI), manakala fungsi-fungsi AWS Lambda terbina dalam atau adat menyediakan keupayaan untuk berputar kelayakan.

“Sebelum ini, pelanggan yang diperlukan untuk menyediakan dan menyelenggara infrastruktur tambahan semata-mata untuk pengurusan rahsia yang boleh menanggung kos dan memperkenalkan tidak diperlukan kerumitan ke dalam sistem,” kata si mubaligh teknikal kanan di AWS, Randall Hunt.

Pengurus rahsia AWS boleh didapati dalam kami Timur dan Barat, Kanada, Amerika Selatan, dan kebanyakan rantau EU dan Asia Pasifik. Ia kos $0.40 sebulan satu rahsia, dan $0.05 setiap 10,000 API panggilan.

Pengurus Firewall AWS diwujudkan bertujuan untuk memudahkan pentadbiran firewall aplikasi web AWS WAF merentasi berbilang akaun dan sumber. Pentadbir boleh mencipta dasar-dasar dan menyediakan kaedah-kaedah firewall dan mereka akan digunakan secara automatik untuk semua permohonan, tidak kira yang rantau mereka menganjurkan in.

“pemaju boleh membangunkan dan mempromosikan boleh berinovasi, manakala pasukan keselamatan keuntungan keupayaan untuk bertindakbalas dengan pantas, seragam, dan secara global kepada potensi ancaman dan serangan yang sebenar,” si Ketua mubaligh untuk AWS, Jeff Barr, dinyatakan.

Pelanggan daripada AWS perisai lanjutan boleh mendapatkan Pengurus Firewall baru pada tiada tambahan kos, manakala pengguna lain akan dikenakan yuran bulanan untuk setiap polisi di setiap rantau.

Di samping itu, Amazon telah menambah sokongan untuk menyulitkan data dalam transit untuk di Amazon anjal fail sistem (EFS) – sistem fail yang dicipta untuk aplikasi awan yang memerlukan akses ke storan berasaskan fail yang dikongsi bersama. Sokongan untuk mengenkrip data-data di seluruh telah dikeluarkan.

Dengan melancarkan EFS baru di mount alat Pembantu, Amazon telah menjadikannya lebih mudah bagi pengguna untuk melaksanakan enkripsi data dalam transit.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *