Alih Keluar Trojan.Swifi Virus | Dikemaskini

Trojans
Remove Trojan.Swifi

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Trojan.Swifi. Panduan Trojan.Swifi penyingkiran ini berfungsi untuk semua versi Windows.

Trojan.Swifi telah diklasifikasikan sebagai jangkitan berbahaya yang mungkin menyebabkan perubahan yang tidak menyenangkan kepada Mesin Maya anda sebaik sahaja ia mendapat dipasang di atasnya. Beberapa pengubahsuaian ini termasuk memperlahankan PC anda turun, melumpuhkan aktif antivirus dan firewall aplikasi, dan sebagainya. Walau bagaimanapun, anda tidak perlu risau tentang perubahan-perubahan yang begitu banyak, tetapi tentang kesan-kesan yang akan mengikuti.

Perlu diingat bahawa jika perisian keselamatan dinyahaktifkan, anda tidak akan mampu untuk menyemak imbas web dengan selamat. Selain itu, Trojan.Swifi akan membantu sesetengah jangkitan lain seterusnya meranapkan sistem anda.

Memandangkan semua yang tersebut di atas, perkara terbaik yang anda boleh lakukan adalah untuk membuang Trojan.Swifi daripada komputer anda secepat mungkin. Jika tidak, ia adalah sangat mungkin bahawa anda akan mengalami masalah keselamatan yang berkaitan.

Trojan.Swifi biasanya diagihkan oleh Adobe Flash Player. Walaupun pada hakikatnya bahawa Adobe merupakan suatu program yang sah, ianya mampu merebak keluar jangkitan kerana ia menjadikan dirinya kepada pengguna komputer sebagai satu fail Adobe PDF spam lampiran e-mel. Sekali anda buka lampiran, Trojan.Swifi secara automatik mendapat dipasang pada mesin anda.

Remove Trojan.Swifi
The Trojan.Swifi Virus

Trojan.Swifi juga boleh memasukkan PC anda melalui iklan-iklan komersial yang muncul di laman web dipercayai. Iklan pop timbul ini boleh mempromosikan pengemaskinian untuk Adobe dan mungkin cuba meyakinkan anda bahawa atur cara awda sudah lapuk dan anda perlu memasang pengemaskinian yang ditawarkan. Ambil perhatian bahawa jika anda klik pada mana-mana iklan yang disediakan akan memulakan pemasangan Trojan.Swifi dengan serta-merta.

Anda pasti akan perasan kesan Trojan.Swifi di aktiviti komputer anda kerana prestasinya akan menjadi lebih teruk kepada tahap yang hebat. Ini adalah alasan yang sangat baik untuk memadamkan jangkitan tanpa teragak-agak apa-apa.

Selain itu, anda perlu diingat bahawa Trojan.Swifi mampu menyambung kepada pelayan jauh dan memuat turun lebih banyak perisian berniat jahat. Dengan cara ini Keselamatan Maya anda adalah berisiko besar kerana data-rakaman nasib, perampas pelayar yang berniat jahat dan juga ransomware yang mungkin menjangkiti PC anda. Oleh itu, sebaik sahaja anda menghadapi Trojan.Swifi pada sistem, anda perlu buang pemasangan ia serta merta.

Mujurlah, penyingkiran Trojan.Swifi bukanlah satu proses yang sukar. Anda boleh menghapuskannya sama ada secara manual atau secara automatik. Sekiranya anda memerlukan apa-apa bantuan dengan proses pembuangan, anda boleh mengikuti dibawah arahan manual yang disediakan dalam artikel ini.

Namun begitu, walaupun anda telah selesai penghapusan secara manual, anda masih perlu scan PC anda dengan alat antimalware sah untuk memastikan bahawa semua ancaman yang sedia ada telah dialih keluar sepenuhnya. Alat keselamatan akan mengesan dan menghapuskan semua program-program yang diingini dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat pada masa akan datang.

Penyingkiran Trojan.Swifi

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Trojan.Swifi dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *