Alih Keluar Smoothview Virus | Dikemaskini

PUP

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus Smoothview. Ini Smoothview Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk semua versi Windows.

Dalam kes skrin PC anda mendapat secara tiba-tiba dibanjiri dengan Tan komersil iklan pop timbul, ia adalah tanda yang nyata bahawa permohonan nasib tidak ada di dalam sistem anda. Program tersebut adalah Smoothview dan begitu juga kepada ramai berpotensi tidak diingini atur cara lain (PUPs), ia telah dikelaskan sebagai permohonan disokong pengiklanan yang tipikal.

Kerana dikategorikan sebagai satu aplikasi nasib, tidak ada keperluan untuk mempunyai Smoothview di her/ komputer. Salah satu sebab utama untuk diklasifikasikan sebagai program yang berpotensi tidak diingini, adalah keupayaan Smoothview untuk memasuki sistem tersebut tanpa meminta apa-apa kebenaran. Di samping itu, hakikat bahawa ada jaminan perkhidmatan yang disediakan oleh aplikasi yang dipercayai, tampaknya menjadi real bukti kesungguhan Smoothview harus dihapuskan dari PC anda secepat mungkin. Sebaliknya, anak anjing yang boleh digunakan bagi pengedaran perisian berniat jahat dan keselamatan peribadi anda mungkin diletakkan dalam bahaya.

Smoothview menggunakan pelbagai dan kaedah menipu untuk seterusnya meranapkan komputer anda. Kebiasaannya, nasib yang memasuki sistem anda diikat dengan freeware lain dan deceives anda meluluskan pemasangan. Ini biasanya berlaku semasa proses persediaan perisian baru pada komputer anda, kerana anda tidak membaca terma dan syarat yang disediakan oleh Pendeta Persediaan permohonan. Dalam kes ini, anda hanya bersetuju untuk segala-galanya dan membiarkan nasib itu ke dalam sistem tanpa menyedarinya. Sebab itu, anda harus sangat berhati-hati setiap kali Bilakah anda memasang perisian baru pada mesin Maya anda. Jika tidak, sekuriti sistem anda akan menjadi serius mengugut.

Seperti telah disebutkan di atas, begitu juga untuk aplikasi perisian iklan lain, sebaik sahaja Smoothview memasuki sistem, ia mula banjir pelayar web anda dengan nada iklan pop timbul yang komersial. Malangnya, selain daripada fakta bahawa iklan ini akan benar-benar tidak berguna untuk anda, mereka adalah sebab utama mengapa anda mendapat komputer perlahan, mengalami kemalangan kerap sistem, dan keselamatan peribadi anda tidak boleh dijamin.

Satu lagi perkara yang anda perlu tahu mengenai Smoothview ialah bahawa ia mampu pemantauan dan rakaman sejarah pelayaran dan keutamaan Maya anda. Sebaik sahaja program ini telah mengumpulkan maklumat yang cukup mengenai tabiat pelayaran anda, ia akan mula memaparkan kandungan pihak ketiga pada monitor anda. Perlu diingat bahawa anda tidak harus mempercayai mana-mana iklan yang disediakan oleh Smoothview sebagai permohonan nasib tidak mengambil tanggungjawab untuk kandungan yang dipaparkan di pelayar web anda. Jadi, jika anda klik pada iklan pop timbul yang dipaparkan, anda mungkin dengan serta-merta dipindahkan ke pelbagai laman web yang mengandungi bahan yang rosak.

Selain itu, setiap klik yang advert komersil yang disediakan oleh Smoothview membawa keuntungan kepada pihak ketiga yang bersembunyi di sebalik adware program dan terus kewujudan aplikasi nasib. Satu-satunya cara untuk menamatkan semua iklan-iklan yang sia-sia adalah untuk mengalih keluar Smoothview dari PC anda. Oleh itu, menghapus permohonan ini daripada sistem amat disyorkan. Di samping itu, anda perlu pastikan bahawa komputer anda juga menyediakan perlindungan terhadap perisian berniat jahat.

Pemindahan virus Smoothview

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Smoothview dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *