Alih Keluar SharePal.exe Virus | Dikemaskini

PUP

Jika anda mendapati SharePal.exe pada komputer anda, bersedia untuk sesetengah berita buruk. Proses ini merupakan tanda yang jelas bahawa anak anjing yang telah menyerang komputer anda. Tetapi jangan biarkan tajuk menyesatkan kamu. Ada apa-apa yang berpotensi tentang bahaya ia boleh menyebabkan anda. Parasit jahat ini diprogramkan untuk membedil anda dengan sejumlah besar iklan rendang. Anda akan dapati bahawa mereka akan khusus direka untuk menjadi lebih menarik untuk anda. Itulah sebabnya semua terima kasih kepada anak anjing dengan keupayaan untuk memantau setiap langkah anda buat semasa dalam talian.

SharePal.exe boleh juga mendapatkan pelayar anda pertanyaan sejarah, tabiat dan Cari juga, dan menggunakan maklumat ini untuk faedah dengan menyesuaikan iklan, jadi mereka akan lebih cenderung untuk mendapatkan diklik oleh anda. Iklan lebih banyak menghasilkan, lebih baik peluang bagi mangsa yang klik pada mereka dan oleh itu pendapatan pay per klik dicipta untuk hacker dan halaman-halaman yang dinaikkan pangkat. Satu-satunya perkara yang anda boleh mendapat adalah neraka sakit kepala semasa berurusan dengan akibat kehadiran anak anjing tersebut. Itulah sebabnya mengapa anda perlu meneruskan dengan penyingkiran serta-merta sebaik sahaja anda mengesan pada PC anda.

Masalahnya dengan SharePal.exe ialah, bahawa ia tidak boleh menyerang tanpa kebenaran. Anda lihat, ia memerlukan kelulusan anda untuk dipasang pada PC anda. Paling biasa, penyusupan yang telah berlaku tanpa anda menyedari ia. Jika anda sering memilih untuk dipasang yang pantas, ia adalah sangat mungkin bahawa ia sneaked jalan melalui situ. Bagaimanakah caranya? Dengan memilih mod pemasangan ini, anda tidak dapat melihat kandungan penuh apa yang anda kira-kira untuk membolehkan komputer anda.

Banyak perisian pakej mengandungi pilihan pemasangan pengguna mempunyai sebarang pengetahuan. Supaya dapat melihat apa-apa perisian tambahan, kami amat mengesyorkan memilih adat atau mod lanjutan dalam Pendeta Persediaan, jadi tiada program atau aplikasi kekal tersembunyi daripada anda dan jika apa-apa juga disediakan, untuk mudah membuang pilihan mereka. Kaedah lain pengagihan termasuk e-mel spam dan lampiran, fail-fail torrent, pautan meragukan dan iklan, serta sebagai palsu Kemaskini permintaan.

Jika anda mengabaikan kehadiran di SharePal.exe, anda berdepan dengan risiko parasit ini mengambil kawalan penuh ke atas pelayar, serta mendapatkan semula maklumat sensitif seperti tetapi tidak terhad kepada kata laluan, ID log masuk, alamat IP, kelayakan akaun bank, nombor kad kredit, dan lain-lain. Semakin lama anda membenarkan anak anjing ini untuk menginap di komputer awda tidak terjaga, yang lebih buruk kesannya akan.

Dengan begitu banyak iklan, bilangan yang akan meningkat dengan pantas, menghasilkan perisian berniat jahat ini akan menyebabkan pelayar crash dan pembekuan pada asas tetap. Bukan untuk menyebut, bahawa ini tidak dapat dielakkan menyebabkan ia tidak dapat berfungsi dengan baik, dan seterusnya melumpuhkan anda daripada melakukan apa-apa jenis kerja dalam talian. Itulah sebabnya mengapa anda perlu Buang bila-bila masa yang lebih banyak. Bertindak terhadap anak anjing ini jahat dan mendapatkan kehadiran dalam talian anda sekali lagi.

Penyingkiran SharePal.exe

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar SharePal.exe dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *