Alih Keluar OnlineGuard Virus | Dikemaskini

PUP
Remove OnlineGuard

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan OnlineGuard. Panduan OnlineGuard penyingkiran ini berfungsi untuk semua versi Windows.

OnlineGuard adalah satu program yang menjanjikan pengguna komputer untuk melindungi sistem mereka terhadap apa-apa jangkitan yang berasaskan Internet. Walau bagaimanapun, hal ini hampir tidak mungkin, terutamanya apabila mempertimbangkan fakta bahawa permohonan telah diklasifikasikan sebagai satu program yang berpotensi tidak diingini dan beriklan. Setelah diingat pengelasan ini, anda harus tahu bahawa OnlineGuard adalah lebih cenderung untuk menarik pelbagai ancaman terhadap sistem anda, dan bukannya menyekat mereka cara in.

Selain itu, OnlineGuard akan banjir pelayar web anda dengan nada iklan komersil yang akan pasti akan mengganggu sesi Pelayaran anda setiap hari. Berdasarkan semua yang tersebut di atas, anda patut mengalih keluar OnlineGuard dari PC anda tanpa sebarang pertimbangan.

OnlineGuard biasanya infiltrates komputer dengan bantuan beberapa percuma program-program lain yang telah diiklankan di laman web perkongsian pihak ketiga. Program ini akan diikat dengan sekumpulan lain aplikasi percuma yang ditawarkan untuk pemasangan sebagai perisian tambahan. Sebab itu, anda tidak harus lupa untuk membaca semua maklumat yang diberikan oleh Pendeta Persediaan sangat hati-hati. Dengan cara ini anda akan mendapat peluang untuk menghentikan aplikasi tambahan yang ditawarkan. Jika anda melangkau opsyen ini, sekumpulan program yang sia-sia akan dipasang pada mesin anda, termasuk OnlineGuard, yang mungkin menyebabkan anda masalah keselamatan yang berkaitan.

Remove OnlineGuard
The OnlineGuard Virus

Dalam kes OnlineGuard telah hadir pada PC anda, prestasi dalam talian anda dan sambungan Internet mungkin perlahan dengan ketara. Walau bagaimanapun, apa yang lebih teruk lagi ialah hakikat bahawa sebagai OnlineGuard sepatutnya menjadi alat Keselamatan, anda mungkin diberi keputusan scan palsu yang mendakwa sesetengah ancaman yang ada di dalam komputer anda.

Namun, masalah utama adalah bahawa iklan yang dihasilkan oleh OnlineGuard mungkin kepunyaan affiliate program yang tidak diketahui dan mungkin juga termasuk crooks siber. Oleh itu, jika anda berinteraksi dengan mana-mana iklan yang disediakan mungkin membawa kepada menjangkiti PC anda dengan perisian berniat jahat. Untuk mengelakkan ini dari berlaku, anda akan lebih baik buang pemasangan daripada sistem anda OnlineGuard serta-merta.

Mujurlah, proses penyingkiran OnlineGuard bukanlah sukar sekali. Program ini boleh dikeluarkan sama ada secara manual atau secara automatik. Jika anda suka penghapusan secara manual, anda boleh mengikuti dibawah arahan yang disediakan. Walaupun, walaupun selepas anda telah melengkapkan proses ini, anda perlu menjalankan imbasan penuh desktop PC anda untuk memastikan bahawa terdapat tiada ancaman lain yang sedia ada di atasnya. Jika ancaman tersebut dikesan, antimalware program akan menghapuskan mereka sepenuhnya dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat pada masa akan datang.

Penyingkiran OnlineGuard

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan OnlineGuard dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *