Alih Keluar Newfolder.exe Virus | Dikemaskini

Trojans

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Newfolder.exe. Panduan Newfolder.exe penyingkiran ini berfungsi untuk semua versi Windows.

Newfolder.exe virus adalah jangkitan kuda Trojan. Atas menembusi sistem anda, Trojan jahat itu mula melakukan pelbagai jenis tugas Pertahanan komputer anda yang lebih rendah. Matlamat utama adalah untuk membuka pintu untuk jangkitan lain, seperti perisian iklan, perampas, ransomware, cacing dan sebagainya. Ia akan menembusi pelayar anda dan mengubah setingnya DNS. Ini membolehkan virus tersebut Newfolder.exe untuk menukar enjin carian lalai dan laman web anda ke laman web lain. Jika ini berlaku, anda tidak harus mempercayai tapak yang tidak dikenali untuk menjalankan carian anda.

Pelayar web anda boleh mula berkelakuan aneh kerana aktiviti Trojan itu. Ia boleh mengarahkan anda ke laman web rawak semasa sesi anda. Penyemak imbas tetingkap dan tab baru boleh dibuka pada masa rawak. Dalam banyak kes, mereka datang dalam bentuk iklan komersial. Iklan yang akan menunjukkan kepada anda tawaran untuk pelbagai barangan komersial. Mereka akan datang pada harga tawar-menawar untuk mendapatkan minat anda. Anda tidak perlu mengikuti mereka. Mereka boleh membawa anda ke laman web rosak, menyebarkan malware. Newfolder.exe virus juga boleh terus menjejaki anak sesi Pelayaran anda dan mengumpul semua jenis input tentang sejarah, kuki, keutamaan dan maklumat peribadi (Institut). Data ini boleh dijual kepada pihak ketiga yang mempunyai niat jenayah.

Newfolder.exe virus menggunakan kaedah pengedaran furtive membuat mesin pengguna tanpa disedari oleh. Teknik yang paling biasa adalah e-mel spam. Trojan yang boleh menyamar sebagai dokumen yang dilampirkan, palsu tersenarai sebagai fail .doc atau .pdf. Hakikatnya, lampiran adalah program dengki dalam format .exe yang. E-mel spam sering misrepresent syarikat-syarikat yang boleh dipercayai dan laman web anda boleh menggunakan perkhidmatan mereka. Untuk menyemak sama ada sesuatu surat tertentu dari dalam-kotak anda datang daripada penghantar yang boleh dipercayai, melakukan pemeriksaan nama dan kenalan beliau. Jika pengirim e-mel sepadan dengan Syarikat sebenar e-mel, anda boleh mengambil ia sebagai tulen.

Beberapa e-mel spam boleh menyenaraikan alamat email anda sebagai penghantar e-mel. Ini mungkin mengejutkan kamu, jika ia tidak berlaku sebelum. Jika anda tidak ingat diri anda menghantar e-mel yang datang dari alamat anda sendiri, hanya menggunakan ia. Newfolder.exe virus juga boleh dipindahkan melalui laman web dan rosak. Berhati-hati mengenai halaman yang anda lawati. Jika anda tidak biasa dengan tapak yang diberikan, mencari maklumat tentangnya untuk melihat jika ia dikira selamat untuk melawat. Pautan terjejas juga boleh membawa anda ke sebuah laman yang dijangkiti. Anda hanya perlu mempercayai sumber dan orang-orang yang anda telah membiasakan diri dengan. Pautan daripada laman web yang tidak dikenali atau orang benar-benar boleh lencongan ke domain yang berbahaya.

Virus Newfolder.exe tidak semua jenis perubahan kepada tatacara dalaman anda. Ini membolehkannya untuk melemahkan Pertahanan anda yang menjadikannya lebih mudah bagi program jahat membuat mesin anda dan memberikan Trojan itu opsyen untuk mengakses sejarah pelayaran anda. Trojan yang boleh menyekat firewall anda untuk menjadikan sistem anda terdedah kepada luaran serangan. Ia akan menarik semua jenis alat-alat yang berbahaya dan membenarkan mereka untuk masuk PC anda. Virus Newfolder.exe akan Tukar pembekal carian lalai dan laman web anda ke tapak web yang berlainan. Enjin carian tidak dikenali boleh membawa anda ke laman web yang digunakan untuk menyebarkan perampas, nasib, cacing, ransomware dan lain-lain jenis spyware rosak. Komputer awda akan melambatkan dan anda mungkin akan mengalami kemalangan sistem.

Newfolder.exe virus juga akan menghasilkan iklan pop timbul, menunjukkan anda menawarkan pelbagai jenis barangan komersial. Iklan ini datang dari laman web pihak ketiga dengan reputasi yang mencurigakan. Mereka boleh mendapatkan anda dijangkiti malware, serta. Dengan kacau-ganggu dengan seting DNS dan firewall anda, Trojan itu akan mendapat akses kepada maklumat yang disimpan dalam pelayar web anda. Ia boleh merakam sejarah anda, tracking cookie, IP alamat, lokasi geografi, nama pengguna, kata laluan dan Institut lain. Data yang dikumpulkan di atas anda boleh dijual kepada pihak ketiga tanpa pengetahuan atau kebenaran awda.

Anda perlu menghapuskan virus Newfolder.exe dan semua fail yang telah mencipta cakera keras anda. Trojan yang boleh membuat pendaftaran penyertaan yang masih boleh digunakan oleh perisian jahat ingin memasuki walaupun selepas Newfolder.exe telah dialih keluar. Terdapat garis panduan di bawah untuk membantu anda menjalankan proses. Sila pastikan anda mengikuti langkah-langkah pemindahan dengan tegas dan mengekalkan perintah asal mereka. Untuk menyemak fail berbahaya tambahan, anda boleh menjalankan imbasan dengan AV program.

Penyingkiran Newfolder.exe

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Newfolder.exe dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *