Alih Keluar JZip Virus | Dikemaskini

PUP

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus JZip. Ini JZip Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk semua versi Windows.

JZip adalah alat percuma yang dinaikkan pangkat sebagai enjin yang berguna dan boleh dipercayai yang berfungsi dengan pelbagai format fail. Hakikatnya, ia adalah perisian yang berniat jahat yang ingin menjadikan penyemak imbas anda alat memaparkan iklan. Malware penyelidik mengkategorikan utiliti ini sebagai seorang anak anjing (berpotensi tidak diingini Program). Tetapi jangan biarkan nama menipu anda. Ada apa-apa yang berpotensi tentang hal itu. Memang lebih dari mampu menukarkan anda melayari biasa ke dalam pengalaman neraka.

Anak anjing tersebut akan banjir skrin anda dengan semua jenis iklan. Ada banner dalam teks, pop-up, berkelip mesej amaran, setiap laman yang anda lawati akan ditutupi dengan iklan. Walaupun video yang anda Tonton online akan terganggu dengan iklan. Terdapat tidak melarikan diri daripadanya. Melainkan jika anda memutuskan untuk melakukan sesuatu tentang perisian berniat jahat jahat ini dan meneruskan dengan penyingkiran serta-merta.

Anak anjing di JZip tidak boleh hack jalan pada komputer anda. Ia memerlukan izin anda untuk melakukannya. Ia akan menggunakan helah dan amat bergantung kepada naif dan kecuaian menyelinap pada PC anda. Tempat paling lurks parasit tersebut adalah e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, pakej perisian pautan dijangkiti dan tetimbul, iklan utiliti palsu, palsu Kemaskini permintaan, dan sebagainya. Apabila anda telah memuat turun perisian dari internet, langkah seterusnya anda perlu memilih proses pemasangan maju Custom/. Ini akan membolehkan anda untuk melihat kandungan penuh apa anda telah muat turun, lihat keluar untuk mana-mana perisian yang tersembunyi.

Jika anda melihat mana-mana program-program tambahan dan aplikasi, ia adalah terbaik untuk membuang pilihan mereka, kerana mereka mungkin adalah perisian yang berniat jahat yang terselindung. Juga, tidak terlalu cepat untuk mempercayai pop timbul rambang yang menggalakkan utiliti boleh dipersoalkan atau pengemaskinian pautan. Jika anda perlu untuk mengemas kini atau memuat turun perisian, sentiasa bergantung kepada sumber-sumber rasmi dan berlesen.

Betul-betul Apakah tujuan iklan itu? Untuk mencipta pendapatan melalui kaedah membayar per klik untuk hacker dan tapak-tapak yang ia menggalakkan. Apatah lagi, iklan yang ditunjukkan dan pop-up mungkin membawa kepada sumber-sumber boleh dipersoalkan. Jangan terkejut jika anda mendapatkan diarahkan ke laman web rendang. Ia bukanlah sesuatu yang luar biasa bagi apa-apa kandungan iklan untuk mengubah laluan ke tempat yang dijangkiti. Dengan cara ini, penjenayah siber boleh menggunakan satu tersebut dan memulakan jangkitan jahat pada komputer anda. Itulah sebabnya mengapa kami tidak mengesyorkan klik pada mana-mana iklan yang dipaparkan.

Benar, bukan tiap-tiap iklan akan dijangkiti, tetapi terdapat no cara mengetahui iklan-iklan yang sah dan yang tidak. Sentiasa berfikir dua kali sebelum anda klik pada apa-apa yang anda lihat dalam talian. Jika sebuah iklan atau tetimbul seolah-olah terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, ia mungkin adalah. Jangan jatuh ke dalam perangkap yang ditetapkan oleh penjenayah. Mereka akan melakukan apa-apa untuk mendapatkan tangan mereka pada maklumat peribadi anda. Untuk memastikan bahawa data peribadi anda kekal peribadi, kami cadangkan anda menyingkirkan anak anjing ini secepat mungkin, kerana ia menimbulkan risiko keselamatan dalam talian anda.

Pemindahan virus JZip

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus JZip dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *