Alih Keluar CrossBrowser Virus | Dikemaskini

PUP
Remove CrossBrowser

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus CrossBrowser. Ini CrossBrowser Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk semua versi Windows.

CrossBrowser adalah dikategorikan sebagai program yang berpotensi tidak diingini yang kebiasaannya infiltrates Mesin Maya anda bersama-sama dengan beberapa aplikasi perisian percuma, termasuk PicColor, VuuPC, WordProser, dan sebagainya

CrossBrowser program ini pelayar Internet yang berasaskan atas kromium platform, bererti bahawa antara muka pelayar adalah sangat mirip dengan Google Chrome. Ini adalah sebab mengapa pengguna komputer mendapatkan keliru seringkali apabila ia datang kepada permohonan ini. Dalam mana-mana kes, mengeluarkan CrossBrowser dari PC anda disyorkan, jika tidak anda adalah sangat mungkin untuk mengalami isu-isu yang berkaitan dengan keselamatan.

CrossBrowser dan BoBrowser program-program serupa yang dimajukan oleh CLARALABSOFTWARE. Walau bagaimanapun, tidak seperti CrossBrowser, BoBrowser mempunyai laman web rasmi sendiri – bobrowser.com. Sebaik sahaja anda sediakan CrossBrowser pada sistem, ia padam pintasan Google Chrome dan mencipta pintasan sendiri. Selain itu, pelayar mencipta pintasan untuk YouTube, Wikipedia, Amazon, Google dan sesetengah laman web popular lain.

Satu lagi perkara yang anda pasti perlu tahu mengenai pelayar CrossBrowser, adalah kemampuannya untuk memaparkan iklan pihak ketiga. Iklan dinyatakan hanya Bilakah anda akan menggunakan pelayar tertentu ini, penggunaan yang sukar, tidak digalakkan. Selain itu, anda perlu mengabaikan semua iklan yang disediakan oleh CrossBrowser untuk melindungi sekuriti sistem anda.

Remove CrossBrowser
The CrossBrowser Virus

Tujuan utama CrossBrowser pop-up dan banner web adalah memandu lebih banyak lalu lintas ke laman web yang pelbagai, ada yang mungkin rosak. CrossBrowser tidak bertanggungjawab terhadap kandungan iklan yang anda berinteraksi dengan, bererti bahawa anda membukanya pada risiko anda sendiri.

Selain itu, anda akan dapati beberapa pemberitahuan JollyWallet yang memaparkan label “Powerd oleh CrossBrowser”. JollyWallet adalah satu perkhidmatan yang menawarkan anda untuk mendapatkan wang kembali selepas membeli item di laman web membeli-belah tertentu. Ingat bahawa untuk melayari Internet dengan selamat, awda patut mengalih keluar CrossBrowser dari PC anda, kerana beberapa teknik pengesanan boleh digunakan oleh kedua-dua CrossBrowser dan JollyWallet untuk memantau aktiviti Maya anda.

Berita baiknya di sini adalah bahawa penyingkiran CrossBrowser bukanlah satu proses yang sukar. Anda boleh menghapuskannya sama ada secara manual atau secara automatik. Sekiranya anda memerlukan apa-apa bantuan dengan proses pembuangan, anda boleh mengikuti arahan manual yang disediakan di bawah artikel ini. Namun begitu, walaupun anda telah selesai penghapusan secara manual, anda masih perlu scan PC anda dengan alat antimalware sah untuk memastikan bahawa semua ancaman yang sedia ada telah dialih keluar sepenuhnya. Alat keselamatan akan mengesan dan menghapuskan semua program-program yang diingini dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat.

Mengenai pintasan Google Chrome anda hilang, apa yang anda perlu lakukan adalah salinan yang boleh didapati di menu mula dan tampal di desktop. Program CrossBrowser tidak memadam program seluruh supaya anda boleh menyimpan pada menggunakannya pada masa akan datang.

Pemindahan virus CrossBrowser

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus CrossBrowser dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *