Alih Keluar Content Defender Virus | Dikemaskini

PUP
Remove Content Defender

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Content Defender. Panduan Content Defender penyingkiran ini berfungsi untuk semua versi Windows.

Dalam kes skrin PC anda mendapat secara tiba-tiba dibanjiri dengan Tan komersil iklan pop timbul, ia adalah tanda yang nyata bahawa aplikasi berniat jahat yang terdapat dalam sistem anda. Program tersebut adalah Content Defender dan begitu juga kepada ramai berpotensi tidak diingini atur cara lain (PUPs), ia telah dikelaskan sebagai permohonan disokong pengiklanan yang tipikal.

Kerana dikategorikan sebagai anak anjing, tiada siapa perlu mempunyai Content Defender di her/ komputer. Salah satu sebab utama untuk diklasifikasikan sebagai satu program yang berpotensi tidak diingini ialah keupayaan Content Defender untuk memasuki sistem tersebut tanpa meminta apa-apa kebenaran. Di samping itu, hakikat bahawa ada jaminan perkhidmatan yang disediakan oleh aplikasi yang dipercayai, tampaknya menjadi real bukti kesungguhan Content Defender harus dihapuskan dari PC anda secepat mungkin. Sebaliknya, anak anjing yang boleh digunakan bagi pengedaran perisian berniat jahat dan keselamatan peribadi anda mungkin diletakkan dalam bahaya.

Content Defender menggunakan pelbagai dan kaedah menipu untuk seterusnya meranapkan komputer anda. Kebiasaannya, anak anjing yang memasuki sistem anda diikat dengan freeware lain dan deceives anda meluluskan pemasangan. Ini biasanya berlaku semasa proses persediaan perisian baru pada komputer anda, kerana anda tidak membaca terma dan syarat yang disediakan oleh Pendeta Persediaan permohonan. Dalam kes ini, anda hanya bersetuju untuk segala-galanya dan biarkan anak anjing tersebut ke dalam sistem tanpa menyedarinya. Sebab itu, anda harus sangat berhati-hati setiap kali Bilakah anda memasang perisian baru pada mesin Maya anda. Jika tidak, sekuriti sistem anda akan menjadi serius mengugut.

Remove Content Defender
The Content Defender Virus

Seperti telah disebutkan di atas, begitu juga ke dalam aplikasi lain berniat jahat, sebaik sahaja Content Defender memasuki sistem, ia mula banjir pelayar web anda dengan nada iklan pop timbul yang komersial. Malangnya, selain daripada fakta bahawa iklan ini akan benar-benar tidak berguna untuk anda, mereka adalah sebab utama mengapa anda mendapat komputer perlahan, mengalami kemalangan kerap sistem, dan keselamatan peribadi anda tidak boleh dijamin.

Satu lagi perkara yang anda perlu tahu mengenai Content Defender ialah bahawa ia mampu pemantauan dan rakaman sejarah pelayaran dan keutamaan Maya anda. Sebaik sahaja program ini telah mengumpulkan maklumat yang cukup mengenai tabiat pelayaran anda, ia akan mula memaparkan kandungan pihak ketiga pada monitor anda. Perlu diingat bahawa anda tidak harus mempercayai mana-mana iklan yang disediakan oleh Content Defender sebagai anak anjing yang mengambil tanggungjawab terhadap kandungan yang dipaparkan di pelayar web anda. Jadi, jika anda klik pada iklan pop timbul yang dipaparkan, anda mungkin dengan serta-merta dipindahkan ke pelbagai laman web yang mengandungi bahan yang rosak.

Mujurlah, penyingkiran Content Defender bukanlah satu proses yang sukar. Anda boleh memadam program yang tidak dikehendaki bersama-sama dengan iklan, sama ada secara manual atau secara automatik. Sekiranya anda memerlukan apa-apa bantuan dengan proses pembuangan, anda boleh mengikuti arahan manual yang disediakan di bawah artikel ini. Namun begitu, walaupun anda telah selesai penghapusan secara manual, anda masih perlu scan PC anda dengan alat antimalware sah untuk memastikan bahawa semua ancaman yang sedia ada telah dialih keluar sepenuhnya. Alat keselamatan akan mengesan dan menghapuskan semua program-program yang diingini dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat pada masa akan datang.

Penyingkiran Content Defender

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Content Defender dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *